Radnički univerzitet 17 godina kao skelet

VIDEO K9: Prošlo je 17 godina od tragedije u kojoj je nastradala jedna, a šest osoba povređeno, kada je izgorela zgrada Radničkog univerziteta u centru Novog Sada. Na sednici Skupštine Grada nedavno se našlo i pitanje u vezi komercijalizacije ovog objekta.

0
301

Zgrada Radničkog univerziteta u Novom Sadu već godinama predstavlja ruglo grada, a uprkos brojnim najavama od strane gradskih vlasti, ovaj problem još uvek nije rešen.

Nedavno je i Odbornička grupa Dosta je bilo u Skupštini grada pokrenula ovo pitanje, tražeći od građevinske inspekcije da iznađe rešenje.

Građevinska inspekcija izvršila je ograđivanje objekta bivšeg Radničkog univerziteta, kako bi se neovlašćenim licima onemogućio ulazak u objekat, s obzirom da ulazak u ovakav objekat predstavlja opasnost po život i zdravlje ljudi, kao i bezbednost okoline

U svom odgovoru na odborničko pitanje građevinska inspekcija je još navela da se ne radi o bespravnoj gradnji, te da će ograda i dalje ostati, s obzirom da zgrada i dalje predstavlja opasnost.

Skelet ove zgrade već 17 godina podseća na tragediju od 06. aprila 2000 godine.

Tokom godina bilo je više priča o obnovi, ali ništa se nije desilo. Takođe, ova zgrada je jedno vreme bila i stecište beskućnika, ali i mladih, a 2015. godine, 15-godišnja devojčica je stradala u padu sa ovog objekta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.