Radnici “Zelenila” u akciji ozelenjavanja

VIDEO K9: Lepo vreme omogućilo je radnicima Gradskog zelenila nastavak akcije ozeljenjavanja grada.

0
361

Gradsko zelenilo počinje sa realizacijom jednog od većih projekata na očuvanju i unapređenju zelenila na Novoj Detelinari, Petrovaradinu i Kaćkoj petlji.

U okviru pripremnih radova na ozeljenjavanju područja oko Kaćke petlje, radnici gradskog zelenila će, prema planu, ukloniti 32 stabla, više od 6000 kvadrata preraslog šiblja i izmeniti 235 kubika neplodne zemlje plodnom.

Potom će na ovom mestu uslediti sadnja 174 sadnice lišćara i četinara, kao i ukrasnog šiblja, više od 400 metara žive ograde, a u planu je i rekonstrukcija travnjaka na površini od 1380 kvadratnih metara.

Istovremeno su nastavljeni radovi na ozeljenjavanju prostora između Rumenačkog puta, Avijatičarske, Pančevačke i ulice Oblačića Rada. Radovi obuhvataju orezivanje 111 stabala lišćara, uklanjanje preraslog šiblja, kao i oštećenih i bolesnih stabala.

Planirana je sadnja 49 sadnica lišćara, skoro 900 komada ukrasnog šiblja, a Detelinaru će ukrasiti i nova cvetna rundela sa šest parkovskih klupa.

Na Petrovaradinu će, u sklopu radova u ulici Račkog biti posađena 102 komada drvorednih sadnica – jasena i bagrema, 70 sadnica hibiskusa, a biće obnovljen i travnjak u ovoj ulici.

Iz Zelenila napominju da će na mestima gde postoje podzemne instalacije, drveće biti posađeno u polipropilenske cevi, a čitav projekat ozelenjavanja realizuju pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.