Radnici: “Radijator” opasan po okolinu

VIDEO K9: Zaposlenima zrenjaninskog "Radijatora" 1. septembra je poslodavac, beogradski "Nodular" koji je fabriku zakupio, uručio otkaze. Već peti dan, međutim, radnici upozoravaju na opasnost od havarije u nekadašnjoj fabrici kotlova, u kojoj je “Nodular” bez ikakve najave obustavio proizvodnju i ostavio neobezbeđen repromaterijal.

0
722

Agonija kroz koju prolazi 220 radnika, koji su bez ikakve najave ostavljeni na ulici od strane beogradske firme “Nodular”, zakupca nekadašnjeg industrijskog giganta za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva još uvek traje, a umesto rešenja, problemi se nagomilavaju.

Radnici ne kriju nezadovoljstvo, a dodatno su razočarani zbog izostanka podrške od strane gradskih čelnika

Nesavesni zakupac, beogradska firma „Nodular“, pored radnika koje je ostavio sa neisplaćenim zaradama, ostavio je i neobezbeđene peći u kojima se nalazi 30 tona tečnog gvožđa. Jučerašnji pokušaji radnika kikindske livnice da isprazne peći bili su bezuspešni, a dodatnu zabrinutost predstavlja više od 100 tona piralena, kancerogene materije koja je takođe neobezbeđena.

Milinko Dragutinović, rukovodilac elektro održavanja, je u izjavi za KTV televiziju objasnio kakve sve posledice mogu izazvati piralenske baterije, ako dođu u dodir sa plamenom koji bi mogao nastati prilikom požara zbog neobezbeđenih peći

Nečijom bezobzirnošću, vredni i ponosni radnici, preko noći su pretvoreni u socijalne slučajeve, a dodatno poniženje je to što im je umesto kolektivne nagrade za vredan i požrtvovani rad uručen kolektivni otkaz. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.