Radnici Pošte odbili ponudu Vlade: Tvrde da nije ponuđeno povećanje najnižih plata za 20 odsto

Predstavnici Vlade Srbije, kako je saopšteno, ponudili su radnicima Pošte na sastanku koji je održan u nedelju popodne, povećanje plate od 20 odsto za zaposlene sa najnižim primanjima. Radnici su odbili ovu ponudu i tvrde da nije ponuđeno povećanje od 20, već od 13,1 i 6,1 odsto, zavisno od stručne spreme zaposlenih.

631

Radnici Pošte sa najnižim primanjima odbili su ponudu Vlade Srbije iznesenu na sinoć održanom sastanku.

Ponuda za povećanjem zarada od 20 odsto koju su preneli pojedini mediji, kako kažu, nije tačna već je reč o predloženom povećanju od 13, posto zaposlenima sa SSS koji imaju najniža primanja i od 6,1 procenata za radnike sa višom i vosokom stručnom spremom.

“Što je daleko od bilo kakvih dogovora, posebno što to, prevedeno u dinare za zaposlene sa najmanjim primanjima sa 20 godina staža iznosi oko 6.000 dinara, dok je za ove sa 10 do 15 godina i manje, između 4.500 i 5.000 dinara, što nas dovodi do plate od nekih 42.000 do 44.000 dinara za one sa preko 20 godina radnog staža”, rekao je za Kanal 9 Tomislav Mandić, radnik Pošte Srbije.

Rečeno im je i da će, naveo je Mandić, dobiti poziv za novi sastanak na kojem će pokušati da iznađu rešenje za prekid štrajka.

Radnici, istakao je on, insistiraju na svom predlogu da zarade radnika Pošte budu podignu na nivo republičkog proseka od 54.000 dinara.

“Obustava će trajati dok god ne budu izašli sa nekom korektnom i zaista prihvatljivom ponudom gde bi se bar koliko-toliko približili republičkom proseku”, kazao je Mandić.

Pošte Srbije zapošljavaju oko 15.000 ljudi i nema zvaničnih podataka koliko ih trenutno štrajkuje, a Mandić navodi da ih im se iz dana u dan pridružuje sve veći broj radnika.

On takođe tvrdi da ima tačan podatak o tome da plate radnicima Pošte nisu ni jednom povećavane u poslednjih 17 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.