RADNICI NA ULICAMA – PROBLEM DRŽAVE?

(VIDEO K9) Odgovor na pitanje šta će biti sa svim radnicima koji su ostali bez posla ili rade u preduzećima koja su na ivici propasti potražili smo u emisiji PRESS PRESEK.

831

Protesti i štrajkovi radnika u Srbiji nisu retka slika, pa čak i u Novom Sadu. Štrajkuju svi od radnika u fabrikama, preko radnika u javnoj upravi do naučnika i istraživača. Svi nezadovoljni imaju iste probleme – neoverene zdravstvene knjižice, neredovna primanja i loše uslove rada.

Ekonomska kriza i tranzicija polako ostavljaju svoje posledice. Zbog toga radnici često štrajkuju i protestuju na ulicama, a poslednji slučaj jeste kada su radnici danima blokirali prugu Beograd – Bar.

Radnici na ulicama, zakasnele plate i mala primanja posledica su opšteg lošeg stanja u državi, složili su se sagovornici.

Prema rečima sagovornika u Srbiji više ništa nije tema i više ništa nije važno, i polako se vraćamo u devedesete godine, napominjući da su nove ekonomske mere veoma loše i da se vlada i posle godinu i podana vlasti i dalje iščuđava radu svojih prethodnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.