Radišić: Nova dimenzija ratovanja u svetu do totalnog sukoba

VIDEO K9: Pukovnik u penziji Svetozar Radišić rekao je da savremeni rat imamo u mnogo dimenzija i da treba očekivati totalni rat jer sve i tehnički i tehnološki podseća na tako nešto.

177

Zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško izjavio je da su Rusija i NATO u potpunosti prekinuli civilnu i vojnu saradnju.

On je ocenio da je Alijansa otišla isuviše daleko u eskalaciji sukoba sa Rusijom, jer je ‚‚NATO odbio konstruktivni razgovor sa Rusijom’’.

Šta bi ovakav razvoj događaja mogao da donese svetu kada je reč o globalnoj ravnoteži moći, govori pukovnika u penziji Svetozar Radišić.

Kada je reč o odnosima Rusija –NATO Aleksandar Gruško je rekao da ” danas odnos između Rusije i NATO-a najviše podseća na vreme u kom je i osnovan NATO – uoči Hladnog rata”.

Prema njegovim rečima, ukupni vojni rashodi zemalja zapadne alijanse za prošlu godinu prevazilaze bilion dolara, što je dvadeset dva puta više od ruskih troškova za odbranu. Gruško je naglasio da Moskva nema nameru da učestvuje u trci za povećanje vojnog budžeta sa NATO-om. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.