Radionice o pubertetu u školama

VIDEO K9: Oko 800 učenika četvrtih razreda novosadskih osnovnih škola učestvovaće u radionicama pod nazivom „Šta znam o pubertetu“ koje, u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo realizuje Savetovalište za mlade Doma zdravlja „Novi Sad“.

0
59

U toku je projekat „Šta znam o pubertetu 2023“ koji Savetovalište za mlade Doma zdravlja Novi Sad realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Projekatom će kroz 60 radionica, biti obuhvaćeno 800 učenica i učenika četvrtih razreda iz 10 osnovnih novosadskih škola.

Osnovne teme radionica biće u vezi sa informacijama o pubertetu, o telesnim promenama kod dečaka i devojčica i o emocionalnom sazrevanju u ovoj životnoj dobi.

U većini slučajeva puberet kod devojčica počinje između 8. i 14, a kod dečaka između 10. i 14. godine života i traje 3 do 5 godina.

Iz Doma zdravlja poručuju da promocija reproduktivnog zdravlja mladih obuhvata sve mere, aktivnosti i napore zdravstvene službe i čitave društvene zajednice na zaštiti, održanju i unapređenju zdravlja.

U primarnoj prevenciji reproduktivnog zdravlja posebno mesto, navodi se u saopštenju, zauzima zdravstveno vaspitni rad sa mladima, a prema podacima iz literature, najpogodniji oblik prenošenja i usvajanja znanja iz te oblasti predstavlja grupni rad i aktivne metode učenja putem radionica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.