Radionice Doma zdravlja Novi Sad o menopauzi

VIDEO K9: Krajem avgusta započinje projekat „Menopauza posebno životno doba“ Preventivnog centra doma zdravlja Novi Sad i gradske Uprave za zdravstvo kroz predavanja i radionice u četiri mesne zajednice.

0
206

Menopauza je specifično doba u životu svake žene, sa slabije ili jače izraženim simptomima koji često nisu nimalo prijatni.

Lekari ženama savetuju da tokom menopauze promene režim ishrane tako što će se jesti manje crvenog mesa, a više belog i ribe i redukovati ugljeni hidrati to jest koncentrovani slatkiši poput čokolade, torte i sitnih kolača.

Preporučuju konzumiranje žitarica, hranu na bazi biljaka koje sadrže izoflavone, biljne estrogene koji se nalaze u celom zrnu žitarica i pasulja i mogu pomoći u ublažavanju menopauzalnih simptoma. Takođe bi trebale uvesti fizičku aktivnost, a smanjiti unos alkohola i kafe, te izbaciti nezdrave navike poput pušenja.

Zbog specifičnih simptoma menopauze i pratećih problema ove pojave Preventivni centar Doma zdravlja Novi Sad i gradska Uprava za zdravstvo realizuju projekat „Menopauza posebno životno doba“ kroz radionice i predavanja o ovoj temi u četiri mesne zajednice:

  1. avgust u 18h MZ „Radnički“, Novi Sad
  2. septembar u 18h MZ „Kać“, Kać
  3. septembar u 18h MZ „Boško Buha“, Novi Sad
  4. septembar u 18h MZ „Sremska Kamenica“

Na ovim radionicama sugrađanke će saznati sve što treba da znaju o menopauzi, kao i faktorima rizika koji dovode do posledica menopauzalnog sindroma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.