HOĆE LI OPSTATI RADIO – TELEVIZIJA VOJVODINE?

636

VIDEO K9: Situacija je kulminirala onog trenutka kada je saopšteno da će televizijska pretplata biti ukinuta.Takođe, rebalansom budžeta za ovu godinu, RTV se nije našao među stavkama, podatak je NUNS. Za razliku od pokrajinskog servisa, RTS je dobio 2,4 milijarde dinara. List Danas piše da novca nema za plate, honorare, ali ni za putne troškove ili benzin za odlazak na snimanje.  Dodaje se i da je RTV dužna zaposlenima tri plate, dok je dug za struju, vodu, zakup prostorija, ugovore za filmove i slično dostigao  osam milion evra. 

O ovoj temi govorilo se i u Vladi Vojvodine i to sa predstavnicima  Evropske komisije. Najviša pokrajinska institucija televiziji i radiju može da pomogne samo na osnovu  projektnog finansiranja za arhiviranje TV građe i predstojeće digitalizacije. Rešenje koje će najverovatnije biti sprovedeno, u koliziji je sa uticajem vlasti.

U kabinetu generalnog direktora RTV nisu želeli da komentarišu navode,  već su nam rekli  da će se o ovoj temi kuća obratiti pisanim saopštenjem. To su i učinili, objašnjavajući da je priliv prihoda od tv pretplate tokom avgusta gotovo prekinut. Očekuju da  će Vlada Republike Srbije u najkraćem roku obezbediti rešenje kojim će proizvodnja njihovog  programa  biti pod istim uslovima kao i u Radio-televiziji Srbije. Iako su u najtežoj situaciji od nastanka, rekli su da se zalažu za opstanak programa. Ono što je takođe jasno jeste da od 1999. god pokrajinski servis radi u potpuno neadekvatnim uslovima: iznajmljuju prostorije, a problematična je i oprema koja se koristi. Zbog toga, rekao je Grujić, neophodno je pronaći plan dužeg finansiranja, sa jasnim modalitetima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.