Radikali za radikalne promene

VIDEO K9: U Vojvodini je potrebno napraviti radikalan zaokret u odnosu na politiku koju su demokrate sa svojim koalicionim partnerima vodile u poslednjih 16 godina, rekao je u emisiji Otvoreni ekran Đurađ Jakšić, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u pokrajinskom parlamentu. On nije isključio mogućnost razgovora sa vladajućom koalicijom na lokalnom i pokrajinskom nivou, ali samo ukoliko oni budu bili u nameri da se dođe do suštinskih promena.

433

SRS je udvostručila broj mandata u pokrajinskom parlamentu, gde sada imaju 10 poslanika. Ipak, rekao je Jakšić, moglo je biti i bolje.

“Generalno, ne možemo biti zadovoljni rezultatom iz prostog razloga što smo očekivali veću podršku građana na području AP Vojvodine. Ali, imajući u vidu žestoke i medijske i svake druge pritiske na birače, SRS je ponosna na svaki glas koji je dobila na prostoru severne srpske pokrajine”, naglasio je Jakšić.

Radikali će, kako je rekao, nesumnjivo imati značajan udeo u radu Skupštine Vojvodine, a što se tiče eventualnih koalicija, do sada nisu vodili razgovore ni na jednom nivou vlasti, pa ni na pokrajinskom.

“Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj je tokom čitave izborne kampanje, obilazeći Srbiju, držeći čak 30 mitinga u toku kampanje, bio nedvosmislen. Dakle, SRS neće ulaziti u koalicioni savez sa Aleksandrom Vučićem, odnosno SNS na republičkom nivou dokle god Vučić, odnosno naprednjaci vode politiku sunovrata ka EU i dok se ne okrenu integraciji sa našim tradicionalnim prijateljima, Ruskom Federacijom”, istakao je Jakšić.

Sa druge strane, radikali ne isključuju mogućnost razgovora na pokrajinskom i lokalnim nivoima, gde se, kako je naveo, ne vodi suštinska vlast. Stoga koalicije na pokrajinskom i lokalnom nivou nisu isključene, ukoliko budu ispunjeni uslovi SRS.

“Potrebno je napraviti jedan zaista radikalan zaokret, po kome će se živeti daleko bolje na prostoru Vojvodine, po kome će, dakle, od samog starta se krenuti u realizaciju kapitalnih investicija koje su neophodne na prostoru Vojvodine. Ukoliko budemo našli zajednički jezik sa te strane sa potencijalnim koalicionim partnerima, mi bismo bili spremni da učestvujemo i u pokrajinskoj većini”, izjavio je Jakšić.

Isto važi i na nivou Novog Sada, gde je, zaključio je jakšić, takođe potreban radikalan zaokret, s obzirom da je mandat od 2012. do 2016. bio, kako je naveo, promašaj tokom kojeg se grad nije razvijao i napredovao.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.