Radikali: Vlada medijski mrak

VIDEO K9: Okružni odbor Srpske radikalne stranke, nezadovoljan što mediji ne prenose njihove aktivnosti, na današnjoj konferenciji ukazao je na medijski mrak u kojem se nalazi.

0
419

Srpska radikalna stranka izrazila je zabrinutost i ogorčenje zbog, kako su naveli, neprofesionalnog i bezobzirnog stava i izveštavanja velikog broja medija sa prostora Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji, kako kažu, apsolutno ignorišu sve aktivnosti Srpske radikalne stranke, kao najborjnije opozicione političke partije.

“Srpski radikali su u apsolutnom medijskom mraku. Čast retkim izuzecima poput i danas prisutnog Kanala 9 iz Novog Sada, međutim mi smo u apsolutnom medijskom mraku, a medijskom mraku najviše doprinosi i u njemu prednjači javni servis Radio-televizija Vojvodine, koja se zapravo pretvorila u apsolutno glasilo naprednjačkog režima i na kojoj je zabranjena svaka kritika nesposobne vlasti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Naime zbog tendencioznog izveštavanja, neprofesionalnog odnosa i ignorisanja svih aktivnosti Srpske radikalne stranke, mi Srpski raikali zahtevamo hitnu smenu kompletnog rukovodstva javnog medijskog servisa Radio-televizije Vojvodine”, rekao je Đurađ Jakšić.

Jakšić je istakao da je Radio-televizija Vojvodine ove godine bila prisutna samo jednom na konferencijama za medije, koje Srpska radikalna stranka održava svakog ponedeljka u Novom Sadu.

“Mi srpski radikali otvoreno, javno, jasno i glasno postavljamo pitanje da li bojkot Srpske radikalne stranke od strane Radio-televizije Vojvodine predstavlja osvetu javnog servisa zbog oštrog protivljenja Srpskih radikala izgradnji nove poslovne zgrade RTV-a, ili je maslo novog glavnog i odgovornog urednika prvog programa Radio-televizije Vojvodine, inače novinara sumnjivih kvalifikacija, koji je ostao zabeležen kao neko ko je na krajnje vošeban način prošle godine dobio Oktobarsku nagradu Grada Novog Sada, kao definitivno najservirniji novinar i prvo pero Srpske napredne stranke”, naveo je on. 

Radikali čvrsto stoje pri stavu da izgradnja nove zgrade RTV-a predstavlja preskup i suludi projekat, naveo je Jakšić i dodao da bi logičnije i bolje rešenje bilo da smeštajne kapacitete RTV-a treba tražiti u uređenju ili adaptaciji zgrade novosadskog Dnevnika ili zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.