Radi Covid ambulanta za decu

VIDEO K9: Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu u okviru Doma zdravlja na Novom naselju od juče radi i Covid ambulanta za decu.

0
108

Covid ambulanta za decu od ponedeljka radi u okviru Ambulante za respiratorne infekcije novosadskog Doma zdravlja na Novom naselju.

Epidemiološka situacija u gradu se pogoršava, ističu u Domu zdravlja i dodaju da veliki broj roditelja sumnja da su im deca Covid pozitivna, pa je postojala potreba za otvaranjem zasebnog odeljenja za najmlađe pacijente.

Ukoliko roditelji kod dece primete simpotome Covida 19 prvenstveno treba putem redovnih telefonskih brojeva da se obrate izabranom lekaru, da opišu kakve tegobe dete ima, a potom će pedijatar odlučiti o daljoj proceduri, kaže dr Vesna Vuleković, načelnica Perdijatrje Doma zdravlja Novi Sad.

Najčešći simptomi Covida 19 kod dece su kašalj, ali i tegobe crvenog trakta, dijareja i mučnine, kaže Vuleković. Ona dodaje i da za sada u našem gradu broj zaražene dece nije prevelik, ali i podseća da su prema dosadašnjim saznanjima deca više otporna na virus.

U martu, na početku epidemije u našoj zemlji, kao mera predostrožnosti otvorena je Covid ambulanta za decu, navodi Vuleković, ali je, prema njenim rečima, tada je bio manji broj obollelih pa ja ova Covid jedinica za najmlađe pacijente ubzo i zatvorena.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije ponovo, što će pomoći kako roditeljima, tako i stručnjacima koji će imati bolje statistički pregled dece zaražene covidom, a uticaće i na bolje upoznavanje ponašanja virusa kod ove populacije, zaključila je dr Vuleković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.