Rade novi semafori u Temerinskoj ulici

VIDEO K9: Od jutros su u funkciji dva nova semafora u Temerinskoj ulici pa iz Gradske uprave pozivaju na opreznost sve učesnike u saobraćaju u ovom delu grada.

0
65

Saobraćaj u Temerinskoj ulici u Novom Sadu je regulisan sa još dva nova semafora koja su od jutros u redovnom režimu rada.

Novopostavljeni semafori nalaze se na raskrsnici ulica Temerinske, Jug Bogdana i Branka Radičevića, kao i na raskrsnici Temerinske, Koste Šokice i Patrijarha Čarnojevića. Zbog velikog broja udesa koji su se dešavali na ovim raskrsnicama, a u kojima je bilo povređenih i stradalih, inicijativu za njihovo postavljanje dali su sugrađani koji žive u ovom delu Podbare.

Novopostavljena svetlosna signalizacija poseduje detektorsku najavu za vozila, kao i detektorsku najavu za pešake i bicikliste, preko tastera za najavu.

Da su semafori na ovim raskrsnicama dobrodošli potvrda nam je većina sugrađana koje smo pitali za mišljenje o novopostavljenoj svetlosnoj signalizaciji u Temerinskoj ulici.

Sugrađani smatraju da bi u ovom delu grada trebalo još ponešto uraditi kako bi bio bezbedniji i prijatniji za život.

Iz Gradske uprave navode da su pešački prelazi na ovim raskrsnicama važili za kritične tačke zbog čestih saobraćajnih nezgoda i postavljanje semafora značajno će uticati na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kako pešaka koji prelaze preko Temerinske, tako i vozila koja se uključuju iz sporednih ulica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.