Račić: Nastavak ekološke borbe

VIDEO K9: Tokom blokade puta Lajkovac-Valjevo organizovane zbog geoloških istraživanja kompanije Euro litijum, ekološke organizacije i pokreti najavile su nastavak borbe u institucijama i van njih. Pokret srpske sabornosti, prema rečima doktora Aleka Račića, zalaže se za institucionalnu borbu sve dok vlast bude reagovala na taj oblik njihovog delovanja.

0
13

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka poručio je sa protesta meštana i aktivista na putu Lajkovac – Valjevo da će ekološka borba sa ulica preći u parlament, ali da će se nastaviti i na ulici.

„Sve ove ljude kojima se truje voda i otima zemlja moći ćete da vidite u Skupštini. Kao narodni poslanik dovodiću ih svaki dan da ukazujemo na ovaj zločin koji se kontinuirano sprovodi nad ovim ljudima i ovom zemljom“, rekao je Ćuta.

Organizacija Ekološki ustanak učestvovala je u jednočasovnoj blokadi puta Lajkovac – Valjevo, organizovanoj zbog nastavka geoloških istraživanja u selu Lukavac, koja sprovodi kanadska kompanija Euro litijum.

Tokom blokade je rečeno da će prva i osnovna obaveza Ekološkog ustanka i liste Moramo u narednom sazivu parlamenta biti da se izglasa zakon o trajnoj zabrani eksploatacije litijuma na teritoriji cele Srbije tako da će borba biti i institucionalna i vaninstitucionalna. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.