Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svjetski rat

Ruski predsednik kaže da neke zemlje nastoje da se uzroci za Drugi svjetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa.

94

U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u pozdravnom obraćanju na otvaranju izložbe “1939. – Početak Drugog svetskog rata”.

Izložba, koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu, pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939. godine.

“Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija”, podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa. Istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi agencija Tass.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena predstavljeni na ovoj izložbi biti od izuzetne važnosti. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.