Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svjetski rat

Ruski predsednik kaže da neke zemlje nastoje da se uzroci za Drugi svjetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa.

70

U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u pozdravnom obraćanju na otvaranju izložbe “1939. – Početak Drugog svetskog rata”.

Izložba, koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu, pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939. godine.

“Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija”, podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa. Istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi agencija Tass.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena predstavljeni na ovoj izložbi biti od izuzetne važnosti. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.