Putin donosi ugovore

VIDEO K9: Osim ovog, tokom sutrašnje posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće potpisan čitav niz važnih sporazuma i memoranduma o razumevanju, preneo je portal Sputnjik. Ruski predsednik popularan je među građanima naše zemlje i, prema nekim najavama, u Beogradu bi se sutra mogle okupiti desetine hiljada onih koji bi želeli da ga vide.

0
289

Radna poseta ruskog predsednika, koji po četvrti put dolazi u Srbiju, za našu zemlju će značiti i potpisivanje niza važnih sporazuma i memoranduma, kao i plan konsultacija Ministarstava spoljnih poslova Rusije i Srbije za 2019/2020. godinu, koje će parafirati ministri Sergej Lavrov i Ivica Dačić, preneo je Sputnjik.

Među važnijim sporazumima je i onaj koji se odnosi na korišćenje atomske energije u mirne svrhe, a planirano je i potpisivanje memoranduma o razumevanju o rusko-srpskoj saradnji u oblasti razvoja digitalnih tehnologija, kao i u oblasti razvoja inovacija u sektoru električne energije.

Važan dokument koji će biti potpisan je i memorandum o razumevanju o rusko-srpskoj saradnji u oblasti istraživanja i korišćenja kosmičkog prostora u mirne svrhe, koji će parafirati generalni direktor „Rosksmosa“ Dmitrij Rogozin i ministar Nenad Popović.

Biće potpisan i sporazum o saradnji u renoviranju sa povećanjem kapaciteta hidroelektrane „Đerdap 2“, između kompanija „Silovije mašini“ i „Elektroprivrede Srbije“, kao i memorandum o rusko-srpskoj saradnji u sektoru električne energije.

U oblasti infrastrukture u agendi je potpisivanje memoranduma između otvorenog akcionarskog društva „Ruske železnice“ i Republike Srbije o zajedničkoj realizaciji projekata tekućeg servisiranja objekata železničke infrastrukture na teritoriji naše zemlje.

Značajno za naše građane koji rade u Rusiji je planirano potpisivanje administrativnog sporazuma o socijalnom osiguranju, protokola o razmeni ratifikacionih povelja o stupanju na snagu Sporazuma između Rusije i Srbije o socijalnom osiguranju, kao i memorandum o međusobnom razumevanju o saradnji u oblasti socijalne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.