“Putevima meksičkih sunaca”

VIDEO K9: U okviru manifestacije Leto na Trgu galerija, u četvratk će biti održano predavanje „Putevima meksičkih sunaca“, a svi zaljubljenici ove latinoameričke zemlje i kulture moći će da saznaju više o njoj, počev od drevnih vremena i njenog nastanka pa do savremenog doba.

0
8

U okviru manifestacije Leto na Trgu galerija, u četvrtak, 18. avgusta od 21 čas biće održano predavanje „Putevima meksičkih sunaca“ u vrtu Poklon-zbirke Rajka Mamuzića.

Meksiko, najmnogoljudnija država Latinske Amerike, predstavlja zemlju kulturološke, jezičke i društvene raznolikosti, bogate prehispanske prošlosti i zanimljive sadašnjosti začete u postkolumbovskoj eri.

Dr Bojana Kovačević Petrović, profesorka hispanskih kultura i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, govoriće, između ostalog, o nekadašnjoj astečkoj prestonici Tenoćtitlan, današnjem Siudad de Mehiku, ostacima drevnih hramova i Kamenu Sunca, kao i o umetničkoj baštini Dijega Rivere i Fride Kalo.

Savremeni Meksiko publika će otkriti u „zapadnom biseru“, Gvadalahari, gradu tekile, marijačija i najvećeg Sajma knjiga u Latinskoj Americi.

Podsetimo, manifestacija „Leto na Trgu galerija“ besplatna je za posetioce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.