Putarine od 10. jula skuplje za 10 odsto

VIDEO K9: Putarine u Srbiji od ponoći će biti skuplje za 10 odsto i od Novog Sada do Beograda, umesto dosadašnjih 290, koštaće 310 dinara.

0
6

Od 10. jula će vozači u našoj zemlji plaćati veće putarine na osnovu novog cenovnika koji su “Putevi Srbije”, shodno odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta, usvojili Putevi Srbije, a prema odobrenju Vlade Srbije.

Cene su veće za oko 10 odsto pa će od srede putarina od Beograda do Šida koštati 500 dinara, do Subotice 800, do Niša 1.130, a do Dimitrovgrada 1.670 dinara.

Odlukom je precizirano i da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda “EURO 6”, ostvaruje popust od 10 odsto koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od 6 odsto.

Ova stavka će se primenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.