Puštena u rad tri predajnika na Fruškoj gori

VIDEO K9: Repetitori u Starim Ledincima, Beočinu i Bukovcu juče su pušteni u rad, čime je oko 10.000 građana dobilo priliku da ima maksimalno kvalitetnu sliku.

617

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je u rad tri predajnika na Fruškoj gori, poručivši da će to omogućiti kvalitetan prijem digitalnog signala za oko 10.000 stanovnika Petrovaradina i Beočina.

“To znači da će 10.000 stanovnika opština Petrovaradin i Beočin, kao i deo vikend naselja na Fruškoj gori imati prilike da prate nova 22 televizijska kanala, odnosno da imaju maksimalno kvalitetnu sliku”, rekao je Ljajić.

On je precizirao da je od ta 22 kanala njih deset sa nacionalnom pokrivenošću, a 12 lokalnih i regionalnih televizijskih stanica.

Ljajić je najavio da će ove nedelje biti pušten još jedan repetitor u Beloj Crkvi, gde će 8.000 stanovnika koji su imali loš signal biti u prilici da prate televiziju sa odličnim kvalitetom slike i tona.

“Puštanjem u rad ova četiri repetitora, 99 odsto stanovnika Vojvodine će imati mogućnost da prime bez ikakvih problema digitalni signal”, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, u planu je puštanje još jednog repetitora u Vršcu, za koji je potrebno da lokalna samouprava uradi neophodnu infrastrukturu.

U Srbiji je, kazao je Ljajić, trenutna pokrivenost digitalnim signalom oko 97,82 odsto stanovnika, a plan je da se dostigne maksimalni planirani nivo pokrivenosti od 98,5 odsto.

“Napravili smo jedan ogroman, veliki poduhvat i u tehnološkom i finansijskom smislu, jer se digitalizacija pokazala kao najbolja investicija. Uložili smo 37 miliona evra, a dobili preko 100 miliona evra čistih prihoda od prodaje oslobođenih frekvencija”, istakao je Ljajić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.