Pušten u rad portal “Škole Vojvodine”

VIDEO K9: Od danas je svim zainteresovanima dostupan sajt Škole Vojvodine, na kojima se nalaze informacije o svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u pokrajini, saopšteno je iz resornog pokrajinskog sekretarijata.

0
64

Objedinjene informacije o svim obrazovno-vaspitnim, predškolskim ustanovama, kao i o domovima učenika sa teritorije Vojvodine, od danas možete pronaći na novom portalu Škole Vojvodine, koji je dostupan na adresi http://skolevojvodine.vojvodina.gov.rs/, poručuju iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Deca, njihovi roditelji, prosvetni radnici i svi zainteresovani od sada mogu da pristupe osnovnim podacima o svakoj školskoj ustanovi, kao što su, na primer, godina osnivanja, osnivač, vrsta ustanove, jezik obrazovno-vaspitnog rada, ime direktora i datum stupanja na dužnost.

Navedeni su i kontakt-podaci svake ustanove – broj telefona, imejl i veb-adresa.

Na sajtu postoji opcija za sužavanje izbora pretrage, te se može posebno odabrati tip ustanove, kao i to da li je ona svrstana u kategoriju javnih ili privatnih ustanova, a dostupna je i galerija fotografija.

Cilj Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje prilikom pokretanja portala Škole Vojvodine bio je, kako je navedeno, da objedini sve informacije o vrtićima, školama i domovima učenika, te da na taj način pomogne deci i njihovim roditeljima pri odabiru odgovarajuće obrazovno-vaspitne ustanove.

U Vojvodini postoji 151 predškolska ustanova, 391 osnovna i 155 srednjih škola, kao i 18 domova učenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.