Pupovac: Mir najveća potreba, prestanite sa ratnim pričama

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da je mir jedna od najvećih potreba koja ima smisla u građenju dobrog života.

0
291

On je pozvao da se prestane sa, kako je rekao, ratnim pričama, ratnim retorikama, da se prestane s ratnim svađama i sukobljavanjima od kojih nemaju nikakve koristi ni oni koji se sukobljavaju, ni društvo.

“Usmerimo se na ono u čemu mir ima smisla, a to je građenje dobrog života i idealnog poverenja”, rekao je Pupovac novinarima nakon uskršnje liturgije u Sabornom hramu u Zagrebu.

Na pitanje novinara kako komentariše rezultate istraživanja prema kojima koalicija “pravaša“ prelazi izborni prag i da li ga to zabrinjava, Pupovac je odgovorio da “ne zna šta više zabrinjava – kriptodesničarske politike unutar različitih stanaka koje danas postoje ili otvorene desničarske politike kakvih je bio u ranijim periodima hrvatske politike“.

Kako kaže, najvažnije za hrvatsku politiku je da nema kriptopolitike u glavnim političkim strujama, već da glavne političke struje čuvaju toleranciju, pluralizam i ustavnu državu u ovoj zemlji.

“Kada toga nema, onda je to izvor brige. Kada se pojave stranke koje mogu biti ispod praga ili iznad praga, desne ili leve, to ne treba da bude poseban razlog za brigu. Razlog za brigu su konfuzija, nered i nedovoljna briga za toleranciju, pluralizam i ustavnu državu”, rekao je Pupovac, prenela je HINA. (b92)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.