Puno treba, a malo dobijamo

VIDEO K9: Balansiranje na ivici zone siromaštva, na kojoj se nalazi svaki četvrti građanin naše zemlje, nije jednostavan zadatak u Srbiji. Koliko će im u tome pomoći povećanje minimalca i penzija od 1. januara, pitali smo građane Novog Sada.

0
23

U Savezu samostalnih sindikata Vojvodine kazali su krajem prošle godine, na tradicionalnom prijemu za novinare, da je, prema zvaničnim podacima, svaki četvrti građanin Srbije na granici siromaštva.

Nova godina donela je povećanje minimalne zarade u Srbiji na oko 47.000 dinara, povećanje plata za oko 600.000 zaposlenih u javnom sektoru za 10 procenata i penzija od 14,8 odsto za skoro 1,7 miliona penzionera, što će prosečnu visinu ovog primanja zvanično podići na oko 45.000 dinara. S obzirom na inflaciju, sindikati smatraju da je to daleko od dovoljnog.

Iako svesni da se sa minimalcem, pri današnjim cenama hrane, kućnih potrepština i energenata ne može sastaviti kraj s krajem, sugrađanima koji se bore sa svakodnevnim izazovima, svako povećanje je dobrodošlo.

Oko Svetog Jovana, 20. januara, prema nedavnoj izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, javnosti će biti predstavljeni novi planovi ulaganja u Srbiji koji se odnose i na plate i penzije.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.