Puni kapaciteti u KCV-u

VIDEO K9: Stanje u Kliničkom centru Vojvodine u ovom trenutku je dramatično jer su kapaciteti puni kovid pozitivnih pacijenata na čijem lečenju je angažovana većina zdravstvenih radnika ove ustanove.

0
26

U KCV trenutno je hospitalizovano 238 pacijenata obolelih od korona virusa od kojih je 19 na respiratorima.

Zbog velikog porasta pacijenata tokom protekle nedelje u KCV su, kako navode, bili prinuđeni da, pored kapaciteta Infektivne klinike prošire kapacitete za lečenje kovid pacijenata na klinike za ortopediju, za vaskularnu hirurgiju, neurohirurgiju, Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju te, pre pa dana i Kliniku za abdomenalnu hirurgiju kao i Kliniku za urologiju.

KCV, kako je dr Stokić istakla u ovom trenutku ima prostorne kapacitete i opremljenost da odgovori na trenutne zahteve.

Sa druge strane, kako je navela, Urgentni centar i delovi klinika koji su izmešteni, uključujući i Betaniju, i dalje se bave lečenjem i patologijom kovid negativnih pacijenata, tako da KCV funkcioniše na dva fronta. Kovid negativni pacijenti upućuju se u Urgentni centar.

Zdravstveni sistem u ovom trenutku je veoma opterećen i bez pomoći građana ne može da funkcioniše sam, istakla je dr Stokić koja je apelovala na striktno pridržavanje svih propisanih mera koje sprečavaju širenje kovid 19 pozitivne infekcije. Lične zaštitne opreme u KCV za sada ima dovoljno, ali sve ima svoje

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.