Pune ruke posla za Zelenilo

VIDEO K9: Lepo vreme koje nas je poslednjih dana poslužilo ide na ruku i Gradskom zelenilu. Sadnja novih sadnica kao i popune drvoreda deo su redovnih obaveza, a osim toga, kako u ovom preduzeću kažu, uveliko se radi i na uređivanju Dino parka kod SPENS-a.

381

Prošlog meseca posađeno je 600 sadnica visokog i 250 sadnica niskog drveća u gradu i prigradskim naseljima, kažu u JKP Gradsko zelenilo. Reč je popuni drvoreda. A prigradska naselja su, kako u Zelenilu kažu, sada u redovnom održavanju ovog preduzeća.

Takođe su i neki prošlogodišnji projekti privedeni kraju.

“Ovde smo završili površinu koja se nalazi u Maksima Gorkog 6, između SPENS-a i zgrade Suda. Radovi su u toku i u ulici Pavla Simića i u Vase Stajića, tu je popuna drvoreda u pitanju. Završen je posao popunjavanja drvoreda na Bulevaru Mihajla Pupina. Sem popunjavanja, radimo i sadnju drveća u blokovima zgrada”, naveo je Ivan Nožinić, portparol Zelenila.

U Gradskom zelenilu podsećaju da su i radovi na Dino parku uveliko u toku i već u prvoj polovini aprila Novi Sad će, kako kažu, zasigurno imati i ovu atrakciju.

“Ono što se sada radi je postavljanje kablova za struju, priključaka za vodu, betoniranje jednog dela površine gde će biti postavljeni objekti. Što se tiče tih pratećih objekata, kada sam već spomenuo da nabrojim rođendaonicu, igraonicu, bioskop na otvorenom, pozornicu na otvorenom, muzej dinosaurusa, suvenirnicu. Toaleti će biti za starije osobe i za decu, za osobe sa invaliditetom, blagajne i sve ono što prati ovakve turističke atrakcije”, rekao je Nožinić.

Prema njegovim rečima, pristižu i dinosaurusi. Juče su dopremljene male, a tokom naredne nedelje biće dovezene i velike replike ovih reptila.

Karte za posetioce, kao što je i obećano, neće biti skuplje od 250 dinara, kažu u Zelenilu, a odluku o konačnoj ceni doneće Gradsko veće Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.