PUF – Štrajk glađu zbog vode

VIDEO K9: Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) Miljan Čičić i Milan Pernat otpočeli su štrajk glađu ispred Gradske kuće Zrenjanina. Kako su istakli, na taj korak su se odlučili jer nisu ispunjeni zahtevi koje su uputili gradonačelniku, a tiču se kvaliteta vode za piće u tom gradu.

298

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma Miljan Čičić i Milan Pernat, 8. maja su gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću predali zahteve u kojima traže postavljanje cisterni sa ispravnom pijaćom vodom, koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima Zrenjanina.

S obzirom na to da taj zahtev do danas nije ispunjen, oni su se odlučili na radikalan potez, započeli su štrajk glađu ispred Gradske kuće u Zrenjaninu.

Milan Pernat je ovom prilikom podsetio na obećanje predstavnika gradske vlasti koje je dato još 2015.godine da će građanima Zrenjanina biti dostupne cisterne sa zdravom pijaćom vodom.

Međutim, kako je rekao, od tog obećanja do danas ništa nije realizovano.

Pufovci su najavili da će boraviti ispred Gradske kuće svakog dana sve dok se zahtevi koji se tiču zdrave pijaće vode u gradu Zrenjaninu ne ispune.

Inače zabrana vode za piće je na snazi u Zrenjaninu punih 15 godina i pored mnogobrojnih pokušaja, do rešenja višedecenijskog problema ipak nije došlo. Prilog KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.