PUF – satira za razmrdavanje Srbije

VIDEO K9: Suzbijanje fašizma u korenu je osnova uspostavljanja demokratskog društva, a pomeranje centralne proslave datuma kao što je Dan pobede rečito govori o društvu u kome danas živimo, rekli su članovi Pokreta ujedinjenih fantoma u emisiji Otvoreni ekran. 

266

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF), čiji su članovi, Zrenjaninci Miljan Čičić i Milan Pernat, privedeni nakon upada u zgradu RTS za belim fantomkama i motornom testerom tokom protesta sredinom aprila, najavili su ulazak u politiku i mogućnost nastupa na izborima.

Čestitajući sugrađanima Dan pobede nad fašizmom, oni su u našoj emisiji Otvoreni ekran istakli da je suzbijanje fašizma u korenu osnova uspostavljanja demokratskog društva.

“Suština je u tome da Fantomi osuđuju, znači svaki zdrav čovek koji normalno razmišlja treba da je protiv fašizma i nacizma, koji je pojavni oblik, možda u drugačijoj formi, i u Evropi, a i kod nas. Imamo danas situaciju da jačaju ti neki ekstremni desničarski pokreti i ja mislim da to mora da se suzbija u korenu kako bi naše društvo poprimilo ozbiljne demokratske principe”, naveo je Čičić.

Pernat je ocenio da je apsurdan razlog pomeranja proslave ovog važnog praznika, odnosno njenog centralnog dela – parade, zbog odsustva predsednika države, kao što je svojevremeno zbog Vladimira Putina bila pomerena i proslava oslobođenja Beograda.

“Znate kako, to verovatno toliko njima i značajni su ti datumi kad oni to mogu tako da pomeraju onako kako njima odgovara i govori uopšte o društvu u kojem se mi danas nalazimo, kakvo ono zaista jeste”, rekli su gosti Otvorenog ekrana.

Pokret Ujedinjenih fantoma ili Fantomi iz Banata su, prema rečima Čičića, autentičan pokret nastao pre dve godine na dan inauguracije aktuelnog predsednika države u želji da na satiričan način, kako kaže razmrdaju uspavanu Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.