PUF-ovi “Dani vode” u Zrenjaninu

Zrenjanin će, zahvaljujući Pokretu ujedinjenh fantoma, dobiti "Dane vode", jer, kako kažu organizatori manifestacije, kad imaju Dane piva, iako nemaju pivaru, zašto ne bi imali Dane vode, kad nemaju ispravnu vodu za piće u slavinama?

0
209

Predstavnici PUF-a Miljan Čičić i Milan Pernat juče su nakon razgovora s čelnicima Grada Zrenjanina, zatražili ostavku gradonačelnika Čedomira Janjića zbog, kako kažu, mnoštva lažnih obećanja oko datuma puštanja ispravne vode u slavine Zrenjaninaca.

Tim povodom odlučili su i da u gradu na Begeju organizuju manifestaciju „Dani vode“.

“Ako Zrenjanin, koji više nema svoju pivaru, ima „Dane piva“, zašto ne bi, kad nema ni fabriku vode, imao i Dane vode. Program će se odvijati tri dana od 08. do 10. jula na zrenjaninskom gradskom trgu.Prvog dana predviđeno je postavljanje šatora građana, a program prvih “Dana vode” zvanično će biti otvoren od 19h. Drugog dana organizujemo takmičenje u brzom ispijanju zrenjaninske vode. Poslednjeg dana biće proglašenje pobednika ove manifestacije pod nazivom “najveći lažov”, i to je to”, rekao je PUF-ovac Miljan Čičić.

Podsetimo, u Zrenjaninu je od 2004. godine zabranjena za upotrebu voda za piće i pripremu hrane iz gradskog vodovoda, a ova zabrana je na snazi i danas. PUF-ovci tvrde da imaju proverenu informaciju o tome da bi njihova fabrika vode mogla da bude puštena u rad u veoma kratkom vremenskom roku.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, inače, 26. juna ponovo je posetila Zrenjanin i u postrojenju za prečišćavanje vode, koje je prema ranijoj najavi trebalo da počne sa radom između 15. i 20. juna, potom 10. jula, održala javni sastanak s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, investitorima, predstavnicima JKP „Vodovod i kanalizacija“, kao i sa predstavnicima građana i odborničke grupe „Dosta je bilo“ u zrenjaninskoj Skupštini, na kojem su se čula mišljenja da zbog nabavke i zamene delova na prečistaču vode građani na čistu vodu iz slavina ne bi trebalo da računaju do sredine septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.