PU Novi Sad: Manje krivičnih dela u 2016.

VIDEO K9: Ukupan broj krivičnih dela u Novom Sadu u ovoj godini manji je za 10,5%, izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković.

0
376

Što se tiče bezbednosti u 2016. godini ona je bila na dobrom nivou, a rezultati rada Policijske uprave Novi Sad bili su izuzetni, rekao je Radaković.

On je naveo da je i u ovoj godini nastavljen trend smanjenja broja krivičnih dela u odnosu na prethodne godine.

“Ove godine imamo za deset i po odsto manje ukupno izvršenih krivičnih dela. Time je nastavljen trend smanjenja broja krivičnih dela, jer je 2015. godine bio manji za 10 odsto u odnosu na 2014. godinu”, naveo je načelnik novosadske Policijske uprave.

Radaković je dodao i da je povećan procenat rasvetljavanja krivičnih dela za dva odsto.

“Kada su u pitanju imovinska krivična dela, tu beležimo najveću stopu smanjenja, a kada je reč o neovlašćenom korišćenju motornih vozila imamo smanjenje u iznosu od 50% u odnosu na 2015”, kazao je Radaković.

Za trećinu je smanjen i broj razbojništava rekao je Radaković, a to su rezultati za koje načelnik želi da se ponove i u 2017. godini.

“Kada su u pitanju najteža krivična dela, kao što su ubistva i teška ubistva i pokušaji ovih dela, podaci su isti kao prošle godine, a sva su rasvetljena, osim ubistva Teodore Kaćanski 19. novembra. Od toga dana intenzivno radimo na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i ja sam ubeđen da ćeto krivično delo biti i rasvetljeno”, kazao je načelnik PU u Novom Sadu.

Bilo je više zaplena droge u odnosu na prethodnu godnu, rekao je on i dodao da je suzbijanje narkomanije i jedan od prioriteta u radu. Smanjena je i maloletnička delikvencija, pokazuju podaci, a smanjen je i broj izvršenih prestupa i dela u školama i oko škola.

Radaković je pojasnio da je sve to rezultat i preventivnih, ali i represivnih mera koje je policija sprovodila tokom ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.