PTT “Nezavisnost” ne odustaje od štrajka

VIDEO K9: U Sindikatu PTT Nezavisnost najavljuju obustavu rada svojih članova zbog teškog materijalnog stanja zaposlenih i neispunjenog obećanja o povećanju januarskih zarada radicima Pošte Srbije. Reprezentativni sindikati i rukovodstvo preduzeća razgovarali su na koji način poboljšati materijalni položaj zaposlenih, a od direktorke su, kako navode u PTT Nezavisnost, dobili uveravanje da se tokom nedelje nastavljaju pregovori sa predsednicom Vlade Srbije.

443

Nakon što njihov glavni zahtev sa protesta održanog 12. novembra prošle godine pod sloganom “Vratite nam oteto” nije ispunjen, a to je povećanje januarskih zarada radnicima Pošte Srbije, sindikat PTT Nezavisnost rešio je da nastavi sa štrajkačkim aktivnostima, iako je drugi reprezentativni sindikat odustao od ovakvog načina borbe, rekao je za Kanal9 Dragan Janković, predsednik ovog sindikata u Novom Sadu i regiji Vojvodine.

“Zbog izuzetno teškog materijalnog položaja zaposlenih u JP Pošte Srbije prinuđeni smo na ovakav potez iz prostog razloga što plate koje primamo i zarade koje dobijamo od 2011. godine su bile zamrznute, a od 2014. godine, po uredbi Vlade Repoblike Srbije su dodatno smanjene za 10 posto”, naveo je Janković.

Pregovori sa premijerkom o ovom pitanju traju od novembra meseca, podsetio je Janković i dodao da ni nakon tri meseca čekanja ti razgovori nisu urodili plodom.

“Iako i dalje imamo obećanja da će da se poboljša materijalna situacija u Pošti Srbije, mi smo se odlučili na ovakav potez iz prostog razloga da skrenemo još jednom pažnju da i mi postojimo i da smo naprofitabilnije javno preduzeće u Srbiji, ali imamo najniže zarade od svih javnih preduzeća”, rekao je Janković.

Na štrajk su prisiljeni, tvrdi Janković, jer nemaju drugog izbora.

“U pitanju su i radna mesta zaposlenih, u pitanju su i porodice, jer sa ovakvim niskim primanjima jednostavno ne možemo da opstanemo. Još jednom bih apelovao na ministarstvo, na Vladu Srbije da proba da pronađe rešenje za Poštu, da nas izuzme iz Uredbe o smanjenju zarada i da probamokoliko-toliko da poboljšamo materijalni status zaposlenih”, istakao je Janković.

Na sednici Glavnog odbora ovog sindikata održanoj u ponedeljak doneta je jednoglasna odluka o stupanju u štrajk sa obustavom rada počev od 23. februara, pa do ispunjenja zahteva, odnosno hitnog poboljšanja materijalnog položaja radnika JP Pošte Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.