Ptice moje hranilice

VIDEO K9: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koje od 19. do 21. januara, organizuje brojanje ptica koje žive u našem neposrednom okruženju, poziva sve zainteresovane građane da im se pridruže u ovoj zanimljivoj nagradnoj akciji.

0
39

“Ptice moje hranilice”, jedinstvenu akciju brojanja ptica koje žive u čovekovom neposrednom okruženju, od 19. do 21. januara organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije koje poziva sve ljubitelje prirode da prihranjuju ptice, posmatraju ih, prebroje i podatke dostave preko veb-sajta hranilice.pticesrbije.rs, prvog sajta u Srbiji posvećenog isključivo zimskoj prihrani ptica.

Hranilica za ptice može se napraviti i od obične plastične flaše koju je potrebno redovno dopunjavati sirovim i neposoljenim suncokretom, ovasom, lomljenim kukuruzom, a zatim je postaviti na terasu, u dvorište, ispred zgrade ili u park.

Međutim, iako se na ovaj način pomaže pticama da prebrode zimske dane, da bi građani učestvovali u akciji, nije neophodno da prihranjuju ptice.

„Sve što je potrebno uraditi je od 19. do 21. januara izdvojiti sat vremena tokom kojih ćete posmatrati i zabeležeti vrste ptica i njihovu brojnost“, navode u Društvu.

Svi učesnici dobijaju priliku i da osvoje vredne nagrade u izvlačenju 6. februara u 12 časova na društvenim mrežama DZPPS-a: knjigu “Ptice Srbije i Evrope – vodič za raspoznavanje” ili Opticron dvogled Adventurer II. Dodatne informacije o akciji “Ptice moje hranilice” mogu se pronaći na sajtu ili pozivom na broj telefona 011/400-25-61.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.