Psihosocijalna podrška udruženja “Patrija”

VIDEO K9: Udruženje građana "Patrija" već 7 godina radi sa osobama koje imaju psihosocijalne poteškoće, kao i sa marginalizovanim grupama kojima omogućavaju da prodajom uličnog magazina Liceulice zarade novac.

12

Dva dominatna programa kojima se Udruženja građana “Patrija” bavi su rad sa osobama koje imaju psihosocijalne poteškoće, za koje organizuju psihološke radionice kroz projekat Kompas, kao i rad sa marginalizovanim grupama i njihovom uključivanju u zajednicu kroz prodaju uličnog magazina Liceulice

Tokom vanrednog stanja aktivnosti su sveli na individualnu telefonsku komunikaciju sa korisnicima, a imali su i brojne akcije pribavljanja humanitarnih paketa hrane i higijenskih sredstava.

Po ukidanju vanrednog stanja aktivnosti su premestili na otvoreni prostor, gde se sastaju sa korisnicima jednom nedeljno

Međutim, za adekvatno sprovođenje akcije “Humano zumamo”, u kojoj edukuju svoje korisnike o korišćenju određenih aplikacija, neophodno im je još 4 računara. Lazić je apelovala na sve građane koji su u mogućnosti da doniraju računare, da ih kontaktiraju putem internet stranice patrija.com.

Lazić je pozvala osobe koje imaju potrebu za socijalizacijom i psihološkom podrškom da se obrate ovom udruženju, a svim građanima savetuje da posete interent stranicu Patrije i pomognu im kupovinom magazina Liceulice, koji svakodnevno mogu naći kod kolportera na ulicama Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.