Psihologija sve zanimljivija budućim studentima

VIDEO K9: Pored konstantno velikog interesovanja za informacione tehnologije, ove godine budućim studentima zanimljiva je i psihologija, pa je čak više od 6 maturanata konkurisalo na jedno mesto na smeru psihologija na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Osim toga, medicina, stomatologija i farmacija su kao i prethodnih godina u samom vrhu na listi želja budućih studenata.

7

Posmatrajući smer psihologija na svim fakultetima u Srbiji, vidljivo je da je na ukupno 328 mesta konkurisalo ukupno 1.371 maturanata, odnosno više od 4 na jedno slobodno mesto.

Ovaj odnos je najvidljiviji na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je skoro 6 i po maturanata konkurisalo na jedno mesto, kao i na Univerzitetu u Kragujevcu, gde se više od 5 kandidata nadmetalo za indeks na ovom smeru.

Na drugom mestu po interesovanju je medicina, koju prate i ostale srodne nauke. Na ukupno 983 slobodna mesta na smerovima za medicinu konkurisalo je 2.306 budućih studenata, a slične brojke možemo videti i na stomatologiji i farmaciji, gde je takođe na slobodna mesta konkurisalo više od 2 kandidata.

Podaci pokazuju i da je primetan nastavak pada interesovanja za studije prava i ekonomije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.