Pšenica naša nasušna

VIDEO K9: Izložba "Pšenica - od njive do trpeze" u Muzeju Vojvodine, otvorena još u maju, tokom čitavog leta svake srede ima i svoje prateće programe. Tako će biti i sutra, kada će u prostorijama muzeja biti upriličena radionica za decu, a uveče i autorsko vođenje kroz izložbu.

0
41

Muzej Vojvodine za decu uzrasta od 5 do 10 godina 2. avgusta organizuje kreativnu radionicu kao prateći program izložbe Pšenica – od njive do trpeze.

Ova muzejska radionica inspirisana je izložbom na temu “Kas, kas sve u krug” koja se bavi mlinovima za mlevenje žita, počeće u 10 časova, a za učešće je potrebna prethodna najava na elektronsku adresu muzeja (pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs).

Od 19 sati u Dunavskoj 35 biće priređeno druženje sa jednom od autorki izložbe, kustoskinjoarheološkinjom Ildiko Medović koja će provesti posetioce kroz ovu izložbu na kojoj je pšenica prikazana na jedan fenomenološki način. Reč je o žitarici koja se u Vojvodini tradicionalno uzgaja vekovima, od neolita do digitalnog doba.

Do kraja leta Muzej Vojvodine priprema i druge brojne sadržaje vezane za ovu izložbu.

Izložba “Pšenica – od njive do trpeze” u Muzeju Vojvodine će, uz prateće programe biti otvorena do 20. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.