Prvomajski uranak u Kameničkom parku

VIDEO K9: U ponedeljak se obeležava Prvi maj, praznik rada, koji se prema kalendaru Ministarstva rada obeležava neradno, kao i drugi maj. Za Prvi maj uobičajeno ljudi odlaze u priordu, a tim povodom novosadsko Gradsko zelenilo priprema zelene površine za predstojeći praznik.

0
872

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“, kao i svake godine, pripremaju Kamenički park za tradicionalni prvomajski uranak.

Košenje trave i uklanjanje suvih grana je završeno, a za danas je planirano prskanje zelenih površina protiv krpelja, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Prvog i drugog maja u najstarijem novosadskom parku biće postavljeno 40 ložišta čije zauzeće će biti naplaćivano 400 dinara po danu, a loženje vatre biće dozvoljeno jedino na tim mestima.

Parkiranje će biti dozvoljeno do rampe na ulazu u park, a cena po danu je 200 dinara.

U parku će biti postavljena cisterna sa pijaćom vodom, kao i mobilni toaleti za posetioce, a o higijeni i korišćenju ložišta brinuće radnici „Gradskog zelenila“.

Osim toga, kao i svake godine, gradska plaža otvariće svoje kapije za prvomajske praznike, te ljubitelji vode prvomajski praznik mogu provesti i na Štrandu.

Ljubitelji prirode ali i kulture, ovaj praznik mogu provesti i u Sremskim Karlovcima koji obiluju ustanovama kulture, a u čijoj blizini se nalazi i Stražilovo koje je često mesto okupljanja za Prvi maj.

Dobar izbor može biti i Fruška Gora na kojoj se nalazi više lokacija opremljenih za izlete, a postoji mogućnost i posete fruškogorskim manastirima.

U svakom slučaju, ono što je najvažnije, za prvi maj meteorolozi najavljuju pretežno sunčano vreme bez padavina uz dnevnu temperaturu do maksimalnih 17. stepeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.