Prvomajski protest u Beogradu

VIDEO K9:Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština pozvao je svoje članove da i ove godine, tradicionalno, obeleže 1. Maj – Međunarodni dan rada, protestnim skupom i šetnjom u Beogradu. Prvomajski protest radnika organizuju Savez samostalnih sindikata Srbije i Udruženi granski sindikati Srbije.

348

Protest u Beogradu sutra će početi počinje u 12 sati na Trgu Nikole Pašića, odakle će okupljeni, nakon obraćanja predsednika sindikalnih centrala organizatora i čitanja Prvomajskog proglasa, krenuti u protestnu šetnju do Skupštine i Vlade Srbije.

“Osnovnom porukom ovogodišnjeg slogana, „Da plate ustanu, a mladi ostanu“, još jednom ćemo ukazati na niske zarade i egzodus mladih, koji u potrazi za boljim životom odlaze iz zemlje, pa tako svake godine njih oko 30.000 napusti Srbiju”, saopštio je Ljubisav Orbović, predsednik SSSS.

Sindikati, kako navode, traže veće zarade za sve građane Srbije i bolju perspektivu, posebno za mlade, a na protestu će biti ponovljeni i njihovi zahtevi za bolju radno-pravnu zaštitu zaposlenih, bezbedne uslove rada, više radnih mesta, kao i bolji život za penzionere.

U sindikatima očekuju da će na ovogodišnjem prvomajskom skupu, kao i proteklih godina, biti najmanje 5.000 učesnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.