Prvi slučaj koronavirusa u Nemačkoj

Korona-virus stigao je i do Nemačke. Prvi slučaj te bolesti potvrdilo je bavarsko Ministarstvo zdravlja., preneo je Dojče vele.

0
78

Zaražen je muškarac iz okruga Štarnberg, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja u Minhenu.

Prema informacijama Specijalnog odeljenja za infektologiju Državnog zavoda za zdravlje i bezbednost hrane, kliničko stanje pacijenta u dobro, on je pod medicinskim nadzorom i izolovan je.

Osobe koje su imale bliski kontakt sa pacijentom detaljno će biti informisane o mogućim simptomima, higijenskim merama i putevima prenosa.

Prethodno su u Evropi zabeležena tri slučaja infekcije virusom 2019-nCoV, sva tri u Francuskoj. Ti ljudi su prethodno boravili u Kini. Tamo je do sada registrovano 4.000 zaraženih, a broj smrtnih slučajeva porastao je na najmanje 106. Postoji sumnja da je zaraženo bar još oko 4.500 ljudi.

Beogradski mediji pišu o tome da srpski državljani koji borave u Kini traže da ih država “izvuče” iz te zemlje zbog straha od koronavirusa.

Novi virus potiče najverovatnije sa jedne pijace u milionskom kineskom gradu Vuhanu, gde je sa divljih životinja kojima se tamo trguje prenesen na ljude. Za sada nema zaštitne vakcine protiv koronavirusa, niti posebne terapije za lečenje bolesti. Simptomi su suvi kašalj, temperatura, ubrzano disanje i mogu se ublažiti lekovima. (Agencije, dw.com)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.