Prvi sajam sporta u Zrenjaninu

VIDEO K9: U hali Medison održan je sajam sporta u Zrenjaninu uz podršku i pomoć Ministarstva omladine i sporta. Na sajmu su predstavljene aktivnosti sportskih udruženja članica Sportskog saveza ovog grada.

0
258

Na prvom zrenjaninskom sajmu sporta u hali Medison, predstavili su se sportisti iz skoro svih sportskih disciplina koje su zastupljene Zrenjaninu.

Manifestacija je započela intoniranjem himne Bože pravde, a potom su se učesnicima sajma obratili državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek kao i predstavnici grada Zrenjanina.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, podsetio je da je strategija razvoja sporta u Srbiji usvojena pre četiri godine i da pokazuje dobre rezultate.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, naglasio je da mu je bilo zadovoljstvo što se našao na otvaranju ove manifestacije. On je između ostalog podsetio I da je Zrenjanin sportska perjanica Vojvodine i Srbije već decenijama.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je da je Savez organizovao već ovakve sajmove u mestima širom Srbije sa namerom da još više popularizuje sport među decom i omladinom.

Naš legendarni rukometaš i rukometni trener Momir Rnić naglasio je da je slika koju je ovom prilikom pružila hala Medison siguran znak da će Zrenjanin i u budućnosti biti grad sporta.

Sajmu sporta u hali Medison prisustvovali su nekadašnji sportski šampioni koje je iznedrio Zrenjanin, među kojima su bili i olimpijski šampion u rvanju Branislav Simić, odbojkaši Vladimir I Nikola Grbić, plivačica Miroslava Najdanovski i drugi.

Održavanje Sajma sporta organizaciono su pomogli Savez za sport Srbije i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.