Prvi ovogodišnji bespovratni agrarni ugovori

VIDEO K9: Korisnici sredstava po konkursima za navodnjavanje, plasteničku proizvodnju i protivgradne mreže primili su danas ugovore.

550

 

Korisnicima koji su konkurisali i ostvarili pravo na bespovratna sredstva Sekretarijata za poljoprivredu i šumarstvo, sekretar Goran Ješić je uručio ugovore.

Prva sredstva dodeljena su danas kada je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Goran Ješić uručio 85 ugovora korisnicima sredstava po konkursima za navodnjavanje, plasteničku proizvodnju i protivgradne mreže. Iz Pokrajinskog sekretarijata navode da će već naredne nedelje biti potpisano još ugovora i da će se sa praksom raspodele sredstava nastaviti dokle god bude finansijskih sredstava.

Prema rečima Ješića mnogi nisu verovali da će dobiti bespovratna sredstva. U toku zime sreli su se sa kako kaže Ješić gotovo trećinom poljoprivrednih proizvođača i informisali su ih o ovim konkursima, a zatim su poslali kalendar sa obaveštenjem. Vlastislav Tir se bavi ratarskom proizvodnjom i aplicirao je za nabavku sistema za navodnjavanje, tačnije za povrat sredstava i smatra da će mu to mnogo pomoći u daljoj proizvodnji.

Do sada je odobreno 37 projekata po kojima će biti bespovratno raspodeljeno 116 miliona dinara i na taj način će se pokriti novih 150 hektara zaštitnim mrežama u Vojvodini. Potpisivanjem ugovora, ukupno za ova tri konkursa za prvih mesec dana trajanja zajednička investicija u vojvođanski agrar iznosi 355 miliona dinara.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.