Prvi maj pored vode

VIDEO K9: Vanredno stanje nije puno poremetilo ribolovce. Oni se i sada u vreme vanredne situacije i prvomajskih praznika nalaze na svojim rezervisanim mestima.

0
33

Pecanje za vreme vanrednog stanja je moguće ukoliko se poštuju sva pravila i mere koje je Vlada donela. Pored ovih mera, ljubitelji pecanja, takođe moraju poštovati i sva pravila koja postoje i kad nije vanredna situacija u pitanju.

Prema rečima Dušanan Jovanovića, predsednika Izvršnog odbora Ribolovačkog saveza Vojvodine, da zabrana kontakata i udaljenost nisu toliki problem za ribolovce jer su oni uglavnom sami i na određenoj udaljenosti kako to zahtevaju pravila pecanja.

Jovanović napominje da je Dunavac, koji se nalazi na samo 3 km od centra Novog Sada, izvanredno mrestilište koje bi moglo da donese destenie tona ribe ali već odavni problem i dalje je ribokrađa.

U poslednih 30 godina ribočuvarske službe su i dalje neadekvaten i nedovoljno ih je, kaže Jovanović, a pogotovo je u vreme posta krađa ribe u zamahu, koja se nažalost nastavila i sada u doba vanrednog stanja.

Jovanović zaključuje da i pored zabrane kretanja, prednost ribolovaca i u ovoj situaciji je ta što su i sada u zdravom okruženju, u prirodi i pored vode, gde nema mesta nervozi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.