Prvenstvo Srbije u veslačkim ergometrima u nedelju u Novom Sadu

VIDEO K9: Prvenstvo Srbije na ergometrima biće održano u nedelju u Novom Sadu, prema odluci Veslačkog saveza Srbije. Takmičenje će organizovati veslački klub Danubius 1885, a učestvovaće više od 500 takmičara.

838

Takmičenje na simulatorima veslanja predstavlja proveru forme veslača i veslačica nakon završetka bazičnih priprema pred trke na vodi, kažu u Danubiusu. Svi domaći klubovi potvrdili su svoje učešće, a biće i veslača iz prijateljskih država.

“Donedavno je bilo samo državno prvenstvo, a sada smo ubacili i Otvoreno prvenstvo Srbije, tako da će doći i neki prijatelji iz Hrvatske, Mađarske i Slovačke”, pojasnio je Aleksa Đokić, trener Veslačkog kluba “Danubius”.

Đokić ističe da se ovde najbolje ocenjuje forma, dok je u čamcima važna i tehnika veslanja, a rezultate često diktiraju i uslovi na vodi i spremnost veslača da na njih odgovori. U Danubiusu kažu i da godine nisu uslov, te da će i na ovom takmičenju biti različitih starosnih dobi, od pionira sa 13 godina, do veterana od oko 70 godina.

“Čak su i najbolje godine za veslanje preko 30-te. Kod nekih sportova sportisti završavaju u tim godinama, u veslanju su to čak i neke najbolje godine za veslanje”, rekao je Đokić.

Ekipa Kanala 9 prisustvovala je i jednom od treninga pred samo takmičenje, gde su porazgovarali i sa jednim od mlađih takmičara.

“Ako želite neke velike rezultate, onda treba dugo i naporno da se spremate da bi se postiglo, a ako hoćete samo da se pojavite, ako ste početnik, takođe to možeteda uradite”, naveo je Aleksandar Izda, veslač Danubiusa.

Izdržljivost i snaga su najvažniji, kaže on, a to je i razlog što su treninzi dugi i teški.

“Ja treniram preko 10 puta nedeljno, pošto sam upisao sportski smer, pa stižem ponekad i dva puta na dan”, kazao je Izda.

U Danubiusu ističu da će se potruditi da i ovog puta ispune najviše standarde u organizaciji događaja kao što je Prvenstvo Srbije na ergometrima. Ovo takmičenje će biti održano u nedelju u Sali za univerzitetski sport “Đačko”, na đačkom igralištu, od 10 do 17 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.