Prve nagrade za etičko izveštavanje

VIDEO K9: Ove godine prvi put su dodeljene nagrade za etičko izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju koje imaju za cilj, kažu organizatori, da promovišu odgovorno, nesenzacionalističko i etičko izveštavanje, te da podstaknu medije na unapređenje praćenja tema važnih za mentalno zdravlje ljudi.

0
28

U okviru šestog  Festivala mentalnog zdravlja održanog u našem gradu, po prvi put su ove godine dodeljene nagrade za etičko izveštavanje medija o rodno zasnovanom nasilju, saopšteno je iz Instgituta za javno zdravlje Vojvodine.

Prijavljeno je 11 radova, od čega 2 radio priloga, 3 tv priloga i 6 štampanih/onlajn radova.

Dobitnica u kategoriji štampani/onlajn medij je novinarka Jovana Gligorijević za rad “Seksualno nasilje u Istraživačkoj stanici Petnica – Zavera ćutanja koja je dugo trajala”objavljenom u nedeljniku “Vreme”.

Posebnu pohvalu i nagradu dobila je i novinarka Marijana Čanak za tekst “Kako institucije štite žene koje su preživele nasilje” objavljenom na Portalu o invalidnosti.

Za najbolji tv prilog nagrađena je novinarka Ilijana Berber za prilog “Viši sud u Novom Sadu: za žrtve nasilja skrin soba”, emitovanom u programu Televizije Vojvodine, dok je u kategoriji radio prilog nagrađena redakcija podkasta “Reaguj” za emisiju “Čija je intima” objavljena na platformi Sounder, a u okviru Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Žiri su činili novinarke Tamara Srijemac i An Mari Alves Ćurčić, docentkinja na Odseku za medijske studije FF u Novom Sadu prof. dr Smiljana Milinkov i psiholog i novinar Dragan Ilić.

Nagradni konkurs za etičko izveštavanje medija o rodno zasnovanom nasilju organizovao je Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa Programskim odborom Festivala mentalnog zdravlja

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.