“Prvak sveta” najbolji film

VIDEO K9: Priča o tucanju jajima donela je našoj Novosađanki nagradu za najbolji film na trećem Japansko-srpskom filmskom festivalu koji je održan u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu. Radi se o kratkom dokumentarnom filmu studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu Lane Pavkov pod nazivom "Prvak sveta".

1511

Studentkinji Akademije umetnosti Lani Pavkov pripala je nagrada za najbolji film na Japansko-srpskom filmskom festivalu održanom u Beogradu.

“U konkurenciji su bili i japanski i domaći filmovi naši. Tema je bila Devolution – predanost, i moj film je ubedljivo odgovorio najbolje na tu temu. Mislim da nije imao bilo konkurenta”, rekla je Pavkov za Kanal 9.

Film “Prvak sveta” nastao je kao ispitni rad na trećoj godini studija multimedijalne režije u klasi profesora Nikite Milivojevića i Borisa Liješevića.

“Radi se o jednom veoma specifičnom čoveku, Jefti Prodanovu, koji je pet puta osvojio svetsko prvenstvo u tucanju uskršnjih jaja koje se održava u Mokrinu. Ceo film govori zapravo o tom fenomenu i tom malom univerzumu gde su oni potpuno posvećeni i kako biraju jaja, kako pronalaze koje je najjače, koliko to traje, kako vode računa o svojim kokama i tako dalje”, navela je Pavkov.

Film je delo nastalo u okviru izučavanja dokumentarnog filma, a kako navodi Pavkov, ova tema se odmah dopala čitavoj ekipi. Sa velikim entuzijazmom su radili, te zato film nije prošao nezapaženo.

Ona navodi da joj svako priznanje mnogo znači, jer potvrđuje da ono što radi jeste
dobro i da je na pravom putu – putu koji vodi ka uspehu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.