Prva sednica Vlade Srbije

VIDEO K9: Srbija je dobila novu vladu koja je danas održala svoju prvu sednicu.

0
13

U Beogradu je održana prva sednica Vlade Srbije u novom sastavu na kojoj je Novak Nedić postavljen za generalnog sekretara vlade.

Nedić je tu funkciju obavljao i u prethodnom kabinetu Ane Brnabić.

Kako je saopšteno, Vlada je usvojila rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima, a predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Skupštini Srbije pre izbora nove vlade, povučeni su iz skupštinske procedure.

Obavljene su primopredaje dužnosti odlazećih i novih ministara u Vladi Srbije.

Premijerka Ana Brnabić na društvenoj mreži Tviter poručila je da nastavljaju „kao tim za politički i ekonomski jaču Srbiju“.

Ona je juče u svom ekspozeu poslanicima Narodne skupštine istakla da će prioriteti rada nove vlade biti fokusirani na šest ciljeva: borba protiv koronavirusa i jačanje zdravstva, očuvanje vitalnih interesa Srba na Kosovu i Metohiji, borba protiv organizovanog kriminala, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ubrazanje reformi na evropskom putu i dalje ekonomsko jačanje Srbije.

Takođe je najavila da je prvi prioritet nove Vlade Srbije zaštita zdravlja ljudi i podrška zdravstvenom sistemu i poručila da je pred Srbijom “teška zima”.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da redovne sednice vlade budu održavane četvrtkom u 13 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.