Prva sednica Skupštine APV

VIDEO K9: U Novom Sadu je održana konstitutivna sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na kojoj su potvrđeni mandati pokrajinskih poslanika i izabrani predsednik, potpredsednik i generalni sekretar Skupštine.

16

Konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine održana je u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma zbog epidemiološke situacije, odnosno većeg prostora i mogućnosti primene mera prevencije.

Sednicu, kojoj je prisustvovalo ukupno 114 poslanika, otvorio je najstariji od njih, Momo Čolaković iz PUPS-a.

Nakon što su potvrđeni mandati poslanika novog saziva Pokrajinskog parlamenta, za predsednika Skupštine reizabran je Ištvan Pastor. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i dosadašnji predsednik Skupštine Vojvodine, po treći put je izabran na ovu funkciju. Za njega je glasalo 100 poslanika, a pet ih je bilo uzdržano.

Mandate za Skupštinu Vojvodine dobile su Srpska napredna stranka (SNS), koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija (JS), Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koalicija Vojvođanski front (VF), izborna lista Metla 2020, koalicija Za Kraljevinu Srbije – Za srpsko vojvodstvo i Srpska radikalna stranka (SRS).

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, a apsolutnu većinu ima SNS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.