Prva Fruškogorska vinska šetnja

VIDEO K9: Turistički potencijali Iriga predstavljeni su juče na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji koju je organizovala Turistička organizacija Vojvodine.

0
49

Fruškogorska vinska šetnja prva je manifestacija ove vrste koja je održana na našim prostorima organizovana sa ciljem predstavljanja turističkih potencijala Iriga, kao mesta koje će veoma brzo nakon završetka Fruškogorskog koridora biti idealno za ovakvu vrstu turizma i koji će se razvijati na zdrav, ekološki način, rekao je predsednik Pokrajinske vlade koji je, s pokrajinskim sekretarima, učestvovao na prvom “Fruška Walk & Wine 2023”.

Šetnja duga 7 kilometara kroz fruškogorske vinograde počela je na Ribarskom trgu u Irigu, a posetioci su na vinskim punktovima imali priliku da degustiraju fruškogorska vina i lokalne specijalitete. U više grupa, bilo je oko tri stotine učesnika manifestatcije, najviše sa plaćenim vaučerima.

„Ovo je prva ovakva manifestacija, ne samo za Irig i za Srem, već i za čitavu našu zemlju. Verujem da ćemo je održati u budućnosti jer želimo da razvijamo vinski, ali i verski turizam, i da usmerimo pažnju javnosti na Irig, kako bismo na taj način pomogli lokalnom razvoju“, izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Irig je sedamdesetih i osamdestih godina bio vinska prestonica, a lokalna samouprava uz pokrajinsku i republičku podršku, čini sve da on ponovo bude centar vinskog turizma ne samo na Fruškoj gori, rekao je ovom prilikom predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković.
Vinska šetnja ima za cilj da u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji, Fruškoj gori i u Irigu, upozna posetioce i turiste sa ponudom ostalih turističkih segmenata, verskog i seoskog turizma, poručuju iz Turističke organizacije Vojvodine, koja je, u godini kada proslavlja jubilarne dve decenije postojanja, a radi afirmisanja vinskog turizma u Pokrajini, uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig i Udruženja „Srem – Fruška gora“, organizovala prvu Fruškogorsku vinsku šetnju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.