Proverena mesta za ribolovce

VIDEO K9: Sunčani periodi koje nam meteorolozi najavljuju za naredne dane, sigurno će izmamiti ljubitelje ribolova na obale naših reka i kanala. Od iskusnog ribolovca saznajemo i koja su to sigurna mesta na kojima je ulov zagarantovan.

0
388

Ulov riba grabljivica trebalo bi izbegavati, zato što su sada pune ikre i spremne za mrest, kako bi obogatile naš riblji fond, kaže Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Tu je, međutim, bela riba koja je u zimovnicima i treba je samo pronaći.

“Jedan od zimovnika je, barem do nedavno, bio na keju, pa, eto, može se pecati tamo negde u blizini ulivanja kanala DTD u Dunav, a na samom keju u gradu, baš u Novom Sadu”, preporučuje Jovanović.

Zagarantovano sigurni ulovi su, prema njegovim rečima, na kanalu u Srbobranu.

“Peca se babuška, znači, dubinka, sa hranilicom, treba pronaći vrstu hrane koju babuška baš tog dana želi da jede, znači, moramo malo eksperimentisati. Otprilike u sredini toka kanala treba baciti, tamo je najdublja voda i najveća koncentracija ribe i možemo očekivati relativno dobre ulove”, naveo je Jovanović.

Bez obzira na to gde zabacuju udice, Jovanović je podsetio ribolovce da to ne čine ukoliko nemaju ribolovačku dozvolu za 2018. godinu, koju mogu kupiti upravo u Ribolovačkom savezu Vojvodine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.