Provalnici na slobodi

VIDEO K9: Ni deset dana nakon krađe iz prostorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Petrovaradin“ nema naznaka o počiniocima i ukradenoj robi. Vatrogasci iz Petrovaradina još uvek su bez dela opreme, ali i predmeta sentimentalne vrednosti za ovo dobrovoljno društvo.

0
26

U prostrije Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Petrovaradin“ provaljeno je u noći između 11. i 12. oktobra.

Nepoznati lopovi, koji su i dalje na slobodi, tom prilikom naneli su veliku materijalnu i nematerijalnu štetu ovom dobrovoljnom vatrogasnom društvu, koje je nastavilo sa radom, mada u nebezbednijim uslovima.

Materijalna šteta procenjena je na oko 4 hiljada evra, kaže Ivana Pejački Jurić iz DVD “Petrovaradin” i naglašava da je sentimalna vrednost većine pokradenih stvari nemerljiva. To se pre svega odnosi na vatrogasni šlem iz vremena Austro-ugarske, sekirice i opasača koji koriste na poslednjim ispraćajima, kada premine neko od članova društva. Nestali su i pehari i odlikovanja koje su članovi ovog društva osvajali godinama unazad.

Prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Petrovaradin“ su otvorena zona, rekla je Pejački Jurić, a kapija uvek otvorena jer rado primaju goste. Vatrogascimas nije jasno zbog čega je neko provalio u jednu dobrovoljnu ustanovu koja pomaže građanima i rado s njima razgovara.

Vatrogasci “Petrovaradina” potrudili su se da neometano nastave svoj rad, ali s obzirom da su im pokradeni izolacioni aparati koji ih štite tokom akcija gašenja požara, izloženi su riziku, tako da su ovom krađom, istakla je Pejački Jurić, na gubitku i svi oni građani kojima pomoć vatrogasaca bude potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.