“Provaljen” test iz matematike! Odložen za četvrtak

VIDEO K9: Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za danas u 09 časova odloženo je za četvrtak, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

0
145

Test iz matematike, koji je trebalo da bude održan jutros, pomeren je za četvrtak, a Ministar prosvete Mladen Šarčević za Novosti je izjavio da je “neko otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike.”

Policija utvrđuje okolnosti pod kojima se to desilo, a odgovorni će, prema njegovim rečima, biti smenjeni.

“Danas smo trebali raditi test iz matematike, međutim, negde oko 8 i 10 smo dobili mejl od Školske uprave da se ne dele zadaci učenicima jer su, bukvalno rečeno pod znacima navoda, ‘provaljeni. Naravno da smo mi sačekali da se deca okupe i negde oko 8,5h mi smo to deci saopštili”, rekao je dr Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Ovakva situacija, kaže Spasojević, sigurno će uticati na decu iz više razloga, iako su, prema njegovim rečima, reakcije dece i roditelja iz Osnovne škole Kosta Trifković podeljene, te su neki oduševljeni pomeranjem testa, a drugi izrevoltirani.

Test iz matematike je pomeren za četvrtak, dok će kombinovani test, kako je rekao, biti održan prema predviđenom rasporedu u sredu. Rezultati testa iz srpskog koji je održan u ponedeljak, istakao je Spasojević, učenici ove škole su veoma zadovoljni.

“Juče smo radili test iz srpskog jezika. Prvog dana izašli su svi učenici, kao i danas, 138 su izašli na polaganje završnog ispita. Inače, po saznanjima nastavnika koji su radili pregledanje, najmanje bodova smo imali 4, što i nije loše s obzirom da su to radila i deca koja su upisana u neke škole, njima je bitno samo da dobiju svedočanstvo da su polagali završni ispit”, kazao je Spasojević.

Preliminarni rezultati završnih ispita, istakao je Spasojević, takođe će biti pomereni zbog novonastale situacije sa pomeranjem završnog testa iz matematike.

“Moram da kažem da je i to malo pomereno zbog kombinovanog testa, trebalo je da bude u četvrtak ujutru ili u petak, a žalbe su u subotu. Međutim, to će sada biti pomereno za jedan dan. Ostalo je sve u redu”, naveo je Spasojević.

Ministar Šarčević je, kako prenose beogradski mediji, povodom novonastale situacije sa testom iz matemarike izjavio da su Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali da je test otkriven negde na terenu ili u nekoj od škola, a istraga će pokazati ko je odgovorni krivac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.