Protivgradne rakete uskoro spremne

VIDEO K9: U toku su radovi na modernizaciji i automatizaciji radarskog centra Fruška gora koji bi trebali biti gotovi do sezone pojave gradonosnih oblaka.

0
29

U toku su radovi na modernizaciji i automatizaciji  radarskog centra Fruška gora koji bi trebali biti gotovi do sezone pojave gradonosnih oblaka.

Radovi na automatizaciji i modernizaciji radarskog centra Fruška gora su u toku, a 55 od 118 lokacija je već spremno. Predsednik Pokrajinske vlade je prilikom posete ovom radarskom centru rekao da radovi napreduju planiranom dinamikom i da će rakete za ispaljivanje biti spremne kada gradonosni oblaci budu nad teritorijom Srema.

Mirović je dodao da će za protivgradnu odbranu i modernizaciju sistema radarskih centara na teritoriji cele Vojvodine, pokrajina će izdvojiti nešto manje od 2 milijarde dinara.

Prednost novog, poboljšanog i automatizovanog, sistema je u tome što će, umesto velikog broja ljudi, biti dovoljan samo jedan izvršilac za ispaljivanje protivgradnih raketa, a sistem će, kako se očekuje, biti spreman do aprila kada počinje sezona gradonosnih oblaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.