Protesti za dobrobit životinja

VIDEO K9: Ljubitelji životinja i brojni aktivist koji se bore za njihova prava i zaštitu najavili su niz protesta u više gradova Srbije sa namerom da, kako kažu, podstaknu Upravu za veterinu da se oglašava i sprovodi zakon o dobrobiti životinja. Jedan od protesta je održan juče u Lazarevcu tokom kojeg su aktivisti blokirali Ibarsku magistralu.

0
84

U Lazarevcu je juče održan još jedan u nizu protesta aktivista više udruženja za zaštitu i prava životinja kao i brojnih građana koji su se spontano priključili ovom skupu i blokirali Ibarsku magistralu.

Aktivisti su, kako navode „iz očaja zbog nepravde prema životinjama i zbog velikog porasta ubijanja, nasilja i zlostavljanja životinja, odlučili da preduzmu vidljivije aktivnosti sa ciljem da, kako kažu, vlast konačno čuje za probleme poput zlostavljanja i ubijanja pasa u Srbiji, a Uprava za veterinu počela da sprovodi Zakon o dobrobiti životinja koji je propisan Ustavom Srbije.

Saša Dinić, jedan od učesnika i inicijatora protesta u Beogradu 19. septembra, rekao je „da je ovo tek početak i da se neće stati te, iako je mali broj pravih zaštitara spremno došao na skup, da je to dovoljna podrška za pokretanje protesta u svim gradovima Srbije.

Aktivista Ivan R. Ivanović koji je takođe učestvovao na ovom protestu, poručioje istomišljenicima da „Nema nazad!“ i da je „ovo početak borbe koja mora ići do kraja!“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.